Raad en daad door Optimum C

Ouderenzorg staat niet stil. En ook jouw zorgorganisatie evolueert voortdurend. Zorgplannen rendabel en kwaliteitsvol bijsturen is dan ook aangewezen, maar niet altijd evident. Hiervoor is vaak specifieke sectorkennis nodig, of een objectieve, maar deskundige visie.
Optimum C maakt voor jouw organisatie het verschil. Met onafhankelijke deskundige audits, analyses, advies en begeleiding. Op maat van jouw organisatie. 

Doe een beroep op onze expertise inzake:

 • kwaliteit van zorg, met aandacht voor het optimaliseren van kwaliteitsindicatoren en het implementeren van vernieuwende zorgmodellen
 • versterken van structuren en processen, met aandacht voor een stimuleren medewerkersbeleid en managementmodellen waarbinnen de noden van residenten centraal staan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de roadmap van Flanders Synergie en het gedachtengoed van de innovatieve arbeidsorganisatie met zelforganiserende teams.
 • verstevigen van uw financiële armslag, met aandacht voor de strategische inzet van financiële expertise om dagelijkse uitgaven onder controle te houden en ruimte te creëren voor nieuwe projecten - ook met betrekking tot de realisatie van zorginfrastructuur
Je organisatie is absoluut geen uitzondering als ze een beroep doet op externe expertise. Maar voor wie nog niet vertrouwd is met adviesorganisaties ontwikkelde Optimum C enkele kant- en klare pakketten, waarbij de scope, duurtijd en prijs van de ondersteuning heel duidelijk is afgelijnd, en waarbij je vooraf weet waaraan je je mag verwachten. 
 
Basispakketten:
 
 • Standaardaudit:
  de algemene gezondheid van de organisatie in kaart (15 aspecten inzake zorg, HR en financiën). 
 • Tevredenheid bewoners: 
  een kwalitatieve bevraging via een gestratificeerde steekproef. Benchmark tegen databank van 2.500 antwoorden.
 • Ziekteverzuim:
  structurele aanpak ter preventie van een vicieuze cirkel. Inclusief opmaak procedure bij ziekte.