UITGERUST in een nieuw jasje!

Cover UITGERUST editie 02.01 -  zomer 2017

UITGERUST magazine is al aan zijn tweede jaargang toe.  UITGERUST wil een magazine zijn waar de ouderenzorg blij en beter van wordt. Een frisse mix tussen boeiende interviews, inspirerende reportages en leuke ideeën van ouderenzorgteams. Vol handige tips, voor elk lid van het team. 

Wat lees je in de zomereditie 2017 van UITGERUST?

 

Met de kracht van muziek

Muziek voedt de geest, biedt troost, prikkelt en laat genieten. Geen wonder dat woonzorgcentra er op veel verschillende manieren mee aan de slag gaan. We woonden een fijn optreden door zanger Chris Vandecauter in WZC Rustenhove in Ledegem bij. Een zomerse reportage vol muzikale tips, waar je blij van wordt!
 

De pillencarrousel

Correcte medicatie in woonzorgcentra vraagt een sterke organisatie en nauwgezette opvolging. Ook de recente wetgeving dwingt woonzorgcentra tot innovatie. Nathalie Loosveldt van MDDPharma leidde ons rond achter de schermen van haar apotheek. En meteen wordt duidelijk hoeveel precisiewerk nodig is. 
 

Zomer op je bord

Dat senioren lekker en gezond willen eten, spreekt voor zich. Veel WZC-keukens maken bovendien werk van streekgebonden én mooi gepresenteerde maaltijden. We gingen op zoek naar de typische, regio gebonden verzoekjes van bewoners aan onze chef-koks. Met tips van topchef Wim Ballieu over mooie bordschikking!