Nieuwe 'UITGERUST' is uit!

UITGERUST magazine is al aan zijn tweede jaargang toe.  UITGERUST wil een magazine zijn waar de ouderenzorg blij en beter van wordt. Een frisse mix tussen boeiende interviews, inspirerende reportages en leuke ideeën van ouderenzorgteams. Vol handige tips, voor elk lid van het team. 

Wat lees je in de wintereditie 2017 van UITGERUST?

Intimiteit op leeftijd
Tot de dood ons scheidt. Maar wat als verschillige zorgnoden het onmogelijk maken om samen thuis te wonen? En hoe moeten we koppels een waardige thuis geven in onze WZC, met ruimte voor intimiteit en seksualiteit? Bewoners en medewerkers van WZC Lindelo in Lille getuigen openhartig.
 

Moeten of willen bewegen

Stilzitten is eht nieuwe roken - zo klonk het onlangs bij gezondheidsexperts. Hoe creëer je een gezonde woonomgeving voor ouderen, die hen voortdurend uitnodigt om te bewegen? Professoren Filip Boen en Jannique Van Uffelen vertalen de theorie naa de praktijk van het WZC.
 

Bouwen na VIPA

WZC Zilverlinde in Olen deed het! Dankzij een grondige budgetoefening en een rigoureuze projectopvolging. De verhuis is inmiddels verteerd. Bewoners en medewerkers bloeien open in hun nieuwe thuis. Een bouwverhaal, vanuit het perspectief van de gebruikers.