Word dit najaar (in)continentie-expert

Steeds meer zorgteams hebben een expert (in)continentie in huis. Deze kent niet alleen de oorzaken van het ongemak en weet op welke manier het comfort van de oudere maximaal te garanderen. Hij of zij kan ook het team coachen voor een totaalaanpak rond continentiezorg in je voorziening. 
 
‘Incontinentie is snel vanzelfsprekend voor medewerkers. Maar dat wordt het nooit voor de bewoner.’
Hoofdverpleegkundige Lut Bosschaerts van WZC Sint-Elisabeth in Sint-Katelijne-Waver volgde dit voorjaar de module rond (in)continentie bij Optimum C. Dat deed ze niet alleen: het WZC vaardigde van elke afdeling iemand af naar de module. Een stevige investering in expertise rond (In)continentie. Maar de effecten zijn nu al zichtbaar. 
Doordat we met verschillende collega’s, van elke afdeling iemand, deelnamen, kunnen we echt een beleid uittekenen voor de hele organisatie. Zo doet niet iedereen zomaar zijn ding op de eigen vloer. We kregen alvast stof genoeg mee om op lange termijn mee aan de slag te gaan,’ vertelt Lut. 
 
Andere aanpak bij opname
We zijn al effectief aan de slag gegaan met een aantal aanbevelingen, vooral bij nieuwe bewoners. Bij een nieuwe opname gaan we eigenlijk helemaal vanaf nul te werk. Wat betekent het voor de bewoner, wat is er al gebeurd om aan het probleem te verhelpen?
De meeste bewoners komen uit het ziekenhuis en we gaan er al snel van uit dat daar alles is nagekeken. De aanpak van het ziekenhuis werd dan ook gewoon overgenomen. Maar in het ziekenhuis zit je met een heel andere setting. Het team daar heeft andere prioriteiten dan het incontinentieprobleem van de oudere.’
‘We proberen het veel gefundeerder én individueel te benaderen. Een van onze bewoners had echt de wens om zelf naar het toilet te kunnen gaan. Maar bij het opstaan en aan de tillift ging het telkens mis. In samenspraak met de huisarts zijn er met specifieke medicatie echt grote stappen vooruit gezet. Het team probeert ook goed in kaart te brengen wanneer een bewoner naar toilet moet gaan. Iedereen heeft een ritme en we proberen ons daarnaar te organiseren in plaats van omgekeerd.
 
30 jaar eerder moeten volgen
‘De module is echt nuttig. Ze is zo opgevat dat je er gemakkelijk mee aan de slag kunt in je eigen organisatie. Het stukje rond huid en huidzorg vond ik ook heel interessant. En de e-learning tool helpt ons om de expertise verder uit te dragen naar het hele team. Daarin zit de info op heel duidelijke en begrijpelijke manier vervat.’ 
‘Ik zou de module echt aan iedereen in de ouderenzorg aanraden. We hadden deze module 30 jaar eerder moeten kunnen volgen,’ besluit Lut. 
 
 

Alles onder controle? Investeer in (in)co-expertise!

Dit najaar organiseert Optimum C i.s.m. TENA drie modules rond (in)continentie: een in Brugge (vanaf 25/9), een in Steenokkerzeel (vanaf 28/9) en een Franstalige module in Mons/Bergen (vanaf 25/9). Heel wat collega's schreven zich al in, maar er is nog plaats! Registreer je vandaag nog en word expert én coach van je team op het vlak van (in)continentiezorg. 

Deze modules zijn erkend in het kader van educatief verlof (voor de werkgever) en kunnen ook betaald worden met opleidingscheques (door de werknemer).

Werken jullie met stagiairs? Ook voor leerkrachten / stagebegeleiders op school is er een vormingsaanbod: een speciale vormingsdag '(In)continentiezorg voor leerkrachten'. Zo kunnen zij de zorgprofessionals van de toekomst optimaal voorbereiden op dit delicaat probleem. Signaleer dit gerust aan jouw contacten in het onderwijs!