Lees het lentenummer van UITGERUST

Dit lees je in de nieuwe UITGERUST: 

  • De laatste loodjes van het leven: Het palliatieve supportteam van WZC Sint-Lambertus'Buren in Zelem werkt intensief samen om zo de juiste puzzel te leggen rond de wilsbeschikking van bewoners. Velen hebben niets op papier gezet, maar wel een duidelijk beeld van hoe ze willen gaan. Hoe zorg je voor de best mogelijke laatste levensfase?
  • Reanimatie? Ken je patiënt! Wat als je plots voor een situatie komt te staan dat je een bewoner moet reanimeren. Hoe ga je te werk? Wanneer je het dossier van je patiënt grondig kent, kunnen pijnlijke situaties vermeden worden, aldus Kobe Ramaekers van Safety Expertise. En bij twijfel bel je de huisarts of 112.
  • Gezocht: directeurs WZC. Veel leidinggevende functies in woonzorgcentra raken niet ingevuld. Waarom is het zo moeilijk om de juiste M/V te vinden? UITGERUST vroeg het aan de HR Projectmanager van een grote zorggroep en aan enkele directeurs die hun job graag (blijven) doen. 
  • Herleven in gezonde lucht. De lente lonkt: hét moment om meer buiten te komen. Ook bewoners van woonzorgcentra hebben daar deugd van. Ontdek de tips voor toegankelijke trips in elken provincie. Of geniet gewoon in eigen tuin - de belevingstuin van WZC Sint-Rafaël in Liedekerke is het heel jaar rond 'the place to be'. 

 

Download hier het nummer (pdf) 

 

Meer info over UITGERUST MAGAZINE