Verdiepingsmodule HVP

4 afzonderlijke opleidingsdagen voor jou in een module gegoten.

 

Dag 1 Verstandig rekruteren en inscheping nieuwe medewerker.

Na deze dagopleiding ben je goed voorbereid om de juiste medewerker aan te trekken en te selecteren. 

En indien het toch niet loopt zoals verwacht nemen we best respectvol afscheid van de medewerker. Verzorg je ontslaggesprek en leer iets uit de exitinterviews.
 

 

Dag 2 Vergadertechnieken opfrissen en toepassen bij briefing en MDO's / BIO's.

De dagelijkse briefings, het frequente Bewoners Interprofessioneel Overleg (BIO – vroegere MDO), de teamvergaderingen, de stafvergadering, de directievergadering, …. zijn ze nog steeds even zinvol en efficiënt? Brengen ze ons korter en sneller bij onze doelstellingen?

 
Optimum C leert je efficiënt vergaderen en brengt zeer praktische tools aan zodat je op hogerstaande vragen volmondig “JA” kunt antwoorden.
 
We huldigen hier zeker het principe ‘Less is more’. Minder lang maar krachtiger vergaderen.

 

Dag 3 Coaching en bijsturen van medewerkers.

Na deze dag ben je in staat je medewerkers te coachen op een inspirerende manier waardoor medewerkers de weg naar hun persoonlijke doelstelling passend binnen die van de organisatie efficiënter kunnen bewandelen.

Je bent in staat hun zelfvertrouwen te verstevigen.

Dankzij je coaching zullen medewerkers dingen kunnen realiseren waar ze zelf verbaasd van zullen staan.

We staan stil bij waarderen en feedback geven. We frissen het concept GRROEI (GROW) op en gaan dan zeer interactief aan de slag om onze coachingsvaardigheden te trainen.
We reiken je het werkinstrument aan om een goed groeigesprek te voeren, welke jezelf nog verder op maat van je eigen organisatie kan aanpassen.

 

Dag 4 Een doordacht retentiebeleid.

Na deze dag is de deelnemer in staat om creatief om te gaan met betrokkenheid van medewerkers.

We verhogen de betrokkenheid naar de bewoner/familie en naar de organisatie door de inspraak & betrokkenheid van de medewerker bij het uitrollen van zorgplannen en zorgorganisatie te vergroten of te optimaliseren. Laat medewerkers hun werk mee sturen.
 
We leren de belangrijkste tips en trics van het leanmanagement om ons beter te organiseren en vooral tijd te winnen bij die taken waar de bewoner en zijn familie niet rechtstreeks betrokken zijn. Via deze aanpak kunnen we dan de vrijgekomen tijd investeren in kwaliteitszorg.

 

Thema: 
Human Resources/RIZIV, IAO/Leider, Coach, Burnout, Zorgbeleid
Doelgroep: 
Directie, Stafleden, Leidinggevenden
Prijs: 

144,50 (4 dagen)

ex. 21% btw
€144,50/dag x 4
 

Aantal cursisten: 
15
Locatie: 
Kasteel Ter Ham
Duur van de opleiding: 
Module van 32u.
Vormingsdata: 
Dag1
donderdag, 26 september, 2019 - 09:00 tot 17:00
Dag2
dinsdag, 8 oktober, 2019 - 09:00 tot 17:00
Dag3
dinsdag, 5 november, 2019 - 09:00 tot 17:00
Dag4
vrijdag, 6 december, 2019 - 09:00 tot 17:00
Inschrijven is niet meer mogelijk.

 

Docent: 

Rudi Veekhoven

Rudi Veekhoven, gedelegeerd bestuurder Optimum C, is van opleiding kinesitherapeut en vond professioneel al snel zijn passie in de ouderenzorg. Vandaag kan hij terugkijken op meer dan 25 jaar ervaring in de sector. Hij zag ouderenzorgorganisaties van dichtbij evolueren en stond daarbij dikwijls mee aan het roer. Gedurende zijn loopbaan bleef hij zich specialiseren (Vlerick, K.U.Leuven …), met een bijzondere voorliefde voor HR en people management. Omdat hij zelf heel wat functies heeft uitgeoefend, is hij vandaag niet enkel de man van de theorie, maar ook van de zorgpraktijk.
Vandaag is hij onder meer Senior Consultant ‘innovatieve arbeidsorganisaties’ bij Flanders Synergy. Hij leidt expertisecentrum Optimum C met veel passie, en staat ook graag nog eens zelf ‘voor de klas’. Daar heeft hij een reputatie opgebouwd dankzij zijn ‘motivational speech’-stijl van doceren.