Team

Rudi Veekhoven

Rudi Veekhoven (gedelegeerd bestuurder Optimum C) is van opleiding kinesitherapeut en vond professioneel al snel zijn passie in de ouderenzorg. Vandaag kan hij terugkijken op meer dan 25 jaar ervaring in de sector. Hij zag ouderenzorgorganisaties van dichtbij evolueren en stond daarbij dikwijls mee aan het roer. Gedurende zijn loopbaan bleef hij zich specialiseren (Vlerick, K.U.Leuven …), met een bijzondere voorliefde voor HR en people management. Omdat hij zelf heel wat functies heeft uitgeoefend, is hij vandaag niet enkel de man van de theorie, maar ook van de zorgpraktijk.

Vandaag is hij onder meer Senior Consultant ‘innovatieve arbeidsorganisaties’ bij Flanders Synergy. Hij leidt expertisecentrum Optimum C met veel passie, en staat ook graag nog eens zelf ‘voor de klas’. Daar heeft hij een reputatie opgebouwd dankzij zijn ‘motivational speech’-stijl van doceren.

Heeft u een vraag voor Rudi? U kan hem het vlotst bereiken via e-mail: rudi.veekhoven@vzwoptimumc.be.

Rudi heeft ook een profiel op LinkedIn

Tania Ruttens

Tania Ruttens (directeur Optimum C) is van opleiding ergotherapeut en geriatrisch verpleegkundige. Tania weet wat het is om dag in dag uit voor ouderen te zorgen en kent de noden en besognes van de professional zeer goed. Bij zorggroep Soprim@, met bijna 1000 medewerkers, ontpopte ze zich als een bijzonder gedreven vormingsverantwoordelijke, die heel dicht bij de cursisten en hun leidinggevenden stond. 

Vandaag zorgt Tania voor de dagelijkse organisatie en administratie van Optimum C. Ze is tevens de gastvrouw van Kasteel Ter Ham (dat Optimum C ook aan externen verhuurt) en begeleidt events tot een onvergetelijk moment. Samen met onderhoudsdames Hilde en Juanita zorgt ze steevast voor een bijzonder charmante ontvangst.

Heeft u een vraag voor Tania? Een verzoek inzake vormingen? Wilt u een event, seminarie of meeting organiseren in Kasteel Ter Ham?

U kan Tania telefonisch bereiken tijdens de kantooruren via het vaste nummer van Kasteel Ter Ham: 02/751.37.00 of via tania.ruttens@vzwoptimumc.be

Ilse Bosmans

Ilse Bosmans (hoofddocent/trainer Optimum C) is ergotherapeut van opleiding en werkt al meer dan 15 jaar in de ouderenzorg. Daarbij specialiseerde ze zich tot referentiepersoon dementie. Ze is ook erkend ActinPas-coach (comfortzorg voor zwaar zorgbehoevenden). Dankzij haar jarenlange ervaring in diverse zorgbeleidsfuncties is Ilse een expert in diverse zorgthema’s en algemeen zorgbeleid. Als docente is Ilse een echte ‘spring-in’t-veld’. Vormingen bij Ilse blijven je eeuwig bij. Ze doceert, motiveert en inspireert als geen ander. Haar liefde voor de ouderenzorg steekt ze daarbij niet onder stoelen of banken.

Vandaag is Ilse hoofddocent en stafmedewerker bij Optimum C. Ze geeft daarbij zelf een aantal trainingen, maar staat ook in voor de inhoudelijke coördinatie van de congressen en de modules. Ilse ondersteunt en coacht ook woonzorgcentra op het vlak van zorgbeleid.

Heeft u een vraag voor Ilse? Zit u met een specifieke uitdaging op het vlak van zorgbeleid? Wilt u meer weten over het ActinPas-zorgmodel?

U kan Ilse bereiken via ilse.bosmans@vzwoptimumc.be

Karien Muth

Karien Muth (bestuurder Optimum C / senior consultant, interim- en crisismanagement) maakte als zelfstandig kinesitherapeut kennis met de ouderenzorg. De liefde was meteen groot: ze bouwde en beheerde een eigen kwalitatief hoogstaand woonzorgcentrum van 74 bedden. Zorggroep Soprim@ nam dit woonzorgcentrum en Kariens expertise graag op in haar netwerk. Karien werd operationeel directeur van de groep en stuurde vanuit die functie het dagelijkse beheer aan van 15 woonzorgcentra, goed voor 1000 medewerkers en 1500 bewoners. Vandaag zet ze haar ervaring en expertise in bij Optimum C, om woonzorgcentra en/of zorggroepen bij te staan bij (dringende) operationele managementissues. Karien is zeer ‘hands-on’ en denkt probleemoplossend. Haar motto luidt: “Itis not that I’m zo smart, it’s just that I stay with problems longer” (A. Einstein). 
 
Heeft u een vraag voor Karien? Over een managementprobleem in je organisatie? Dringend op zoek naar een oplossing om de dagelijkse werking te vrijwaren? Contacteer haar via karien.muth@vzwoptimumc.be 

An Jorge

An Jorge (Consultant HR) is arbeids- en tewerkstellingsexperte en werkte al bij verschillende organisaties in de ouderenzorg, waaronder bijna 10 jaar in een woonzorgcentrum zelf. Daardoor kent ze de dagelijkse praktijk zeer goed. De sociale wetgeving heeft weinig geheimen voor haar. Door de combinatie van die kennis en haar ervaring, kan ze de theorie zeer goed linken aan de realiteit en de noden van zorgteams. Daarnaast heeft ze ook professionele ervaring met werving en selectie, assessments voor profielen middenkader en directie, en personeelsadministratie. Ze begeleidde de opstart van verschillende plannings- en loonverwerkingsprogramma's.

An verloor haar hart in de sociale sector. Ze ondersteunt organisaties en HR-professionals om op hun beurt zorg te dragen voor het zorgteam. Met dat engagement versterkt ze het expertenteam van Optimum C op het gebied van HR en geeft zelf ook trainingen. 

Wilt u An contacteren met een vraag in verband met HR? 

U kan haar bereiken via an.jorge@vzwoptimumc.be

 

 

Rudy Vermeulen

Rudy Vermeulen (senior consultant Optimum C) is al meer dan 25 jaar actief in de zorgsector, eerst in diverse directiefuncties bij dienstverlenende bedrijven (Verkoopsdirecteur Initial Services, Directeur Medirest en Scolarest bij Compass Group , Algemeen Directeur Horeservi Catering), later in de ouderenzorg zelf. In 2010 kreeg hij de verantwoordelijkheid voor het totale facilitaire management van 16 woonzorgcentra met in totaal 1.500 residenten bij zorggroep Soprim@. Daar nam het beheer, onderhoud en beleid van de infrastructuur een steeds groter aandeel in zijn opdracht. Als facilitair directeur was hij dan ook rechtstreeks betrokken bij de realisatie van meer dan 60.000 vierkante meter aan renovatie en nieuwbouw voor de ouderenzorg, samen met het bouwteam en in nauw overleg met de zorgteams met het oog op innovatieve en functionele zorgbouw. 

Rudy kent daardoor de juridische context van zorgbouwprojecten en is ervaren in het combineren van normeringen van lokale en regionale overheden (zorgbeleid, onroerend erfgoed, brandveiligheid, ruimtelijke ordening ..) met innovatieve en duurzame visie op de werking van zorgvoorzieningen. In 2015 en 2016 legde hij (figuurlijk) de fundamenten van diverse grote zorgbouwprojecten, als directeur van studie- en bouwcoördinatiebedrijf Servantis. Daar stond hij in voor het totale projectmanagement van bouwdossiers. Binnen Optimum C is Rudy de ideale liaison tussen zorgexperten en de realiteit van de bouwsector en het overheidsbeleid. 

Heeft u een vraag voor Rudy? Wilt u de haalbaarheid van een bouwdroom aftoetsen? Heeft u bouwplannen en wenst u een 'second opinion'? Of wilt u het bouwavontuur grondig aanpakken en zoekt u expertise en ondersteuning? 

U kan Rudy telefonisch bereiken via: 0473/19.05.93 of via rudy.vermeulen@vzwoptimumc.be

 

Marijke Verboven

Marijke Verboven (communicatieverantwoordelijke Optimum C) komt uit een echt ‘zorgnest’ maar is licentiaat sociale wetenschappen / communicatiewetenschappen (K.U.Leuven). Ze werkt al meer dan 10 jaar als communicatieverantwoordelijke in diverse sectoren, o.a. op een voormalig Vlaams kabinet van Bestuurszaken, Media, Buitenlands Beleid en Toerisme,  bij Kom op tegen Kanker en de Vlaamse Liga tegen Kanker en bij Soprim@, beheerder van woonzorgcentra. Daar verloor ze haar hart aan de ouderenzorg. Ze specialiseert zich vandaag in effectieve sociale media.

Vandaag staat Marijke in voor de communicatie van Optimum C.

Ze geeft zelf ook vormingen rond communicatie en ondersteunt zorgvoorzieningen bij hun communicatiebeleid.

Heeft u een vraag voor Marijke? Over de communicatie van Optimum C of die van uw eigen voorziening?

Contacteer Marijke gerust via communicatie@vzwoptimumc.be.

U vindt haar ook op LinkedIn.